האם תירס ללא גלוטן?
![Is Corn Safe for Those Following a Gluten Free Diet?](https://i.ytimg.com/vi/WEsoHNZqvto/hqdefault.jpg)
תוֹכֶן
- רוב עמילן התירס הוא ללא גלוטן
- כיצד לוודא שעמילן התירס שלך נטול גלוטן
- תחליפים לעמילן התירס
- בשורה התחתונה
עמילן התירס הוא חומר עיבוי המשמש לרוב להכנת מרינדות, רטבים, רוטבים, מרקים, גרביים וכמה קינוחים. זה נגזר כולו מתירס.
אם אתם מקפידים על תזונה נטולת גלוטן מסיבות אישיות או בריאותיות, אתם עשויים לתהות האם מוצר זה מכיל גלוטן כלשהו.
מאמר זה אומר לך אם עמילן התירס הוא ללא גלוטן.
רוב עמילן התירס הוא ללא גלוטן
עמילן התירס הוא אבקה לבנה דקה ומעובדת מאנדוספרם הזרע. האנדוספרם הוא הרקמה העשירה בחומרים מזינים בתוך התבואה.
תירס הוא דגנים ללא גלוטן, ובדרך כלל אין צורך במרכיבים אחרים להכנת עמילן תירס. כתוצאה מכך, עמילן תירס טהור - המכיל 100% עמילן תירס - הוא ללא גלוטן באופן טבעי.
עם זאת, ניתן להכין עמילן תירס במתקן המייצר גם מזון המכיל גלוטן.
אם כן, הוא עלול להיות מזוהם בשבילי עקבות של גלוטן. במקרה זה, כתב ויתור על התווית צריך לציין את מצב היצרן.
כיצד לוודא שעמילן התירס שלך נטול גלוטן
הדרך הטובה ביותר להבטיח שעמילן התירס שלך יהיה ללא גלוטן היא לבדוק על התווית אישור מתאים.
כדי להיות מוסמך, חייבים לבדוק ולאשר שהוא מכיל פחות מ -20 חלקים למיליון (עמודים לדקה) של גלוטן. זוהי כמות קטנה מאוד שלא צפויה לגרום לתסמינים אצל אנשים הסובלים מסובלנות לגלוטן ().
חותם ללא גלוטן פירושו שהמוצר נבדק באופן עצמאי על ידי צד שלישי, כגון NSF International, כדי להבטיח שהוא עומד בדרישות אלה.
התווית ללא גלוטן של קבוצת גלוטן הולכת צעד אחד קדימה ודורשת פחות מ -10 עמודים לדקה (2, 3).
יתר על כן, אתה יכול לבדוק במהירות כדי לוודא שרשימת המרכיבים כוללת רק תירס או עמילן תירס.
סיכוםרוב עמילן התירס הוא ללא גלוטן באופן טבעי, מכיוון שהוא מיוצר על ידי הפקת העמילן מתירס. עם זאת, עליכם לחפש הסמכה ללא גלוטן כדי למזער את הסיכון לזיהום צולב.
תחליפים לעמילן התירס
אם אין לך עמילן תירס בהישג יד, כמה מרכיבים אחרים ללא גלוטן מחליפים תחליפים טובים - אם כי ייתכן שיהיה עליך להשתמש במעט פחות או יותר כדי לקבל את אותו האפקט. אלו כוללים:
- קמח אורז. עשוי אורז טחון דק, קמח אורז מחליף את עמילן התירס ביחס של 3: 1.
- אבקת שורש חץ. נגזר מצמח שורש החץ הטרופי, אבקה זו מחליפה את עמילן התירס ביחס 2: 1. הקפד להקציף אותו היטב, מכיוון שהוא יכול להיות מגושם.
- עמילן תפוחי אדמה. זה יכול להחליף את עמילן התירס ביחס של 1: 1, אך יש להוסיף אותו לקראת סוף המתכון כדי להבטיח עובי.
- עמילן טפיוקה. עמילן טפיוקה, המופק מקאסווה ירקות השורש, מחליף את עמילן התירס ביחס 2: 1.
- ג'ל פשתן. מערבבים 1 כף זרעי פשתן טחונים עם 4 כפות (60 מ"ל) מים ליצירת ג'ל. זה מחליף 2 כפות עמילן תירס.
- מסטיק קסנתן. מסטיק צמחי זה מיוצר על ידי תסיסת סוכר עם חיידקים מסוימים. קצת עובר דרך ארוכה, לכן עדיף להתחיל עם כמות קטנה כמו 1/4 כפית ולהוסיף עוד לפי הצורך.
- מסטיק גואר. כמו מסטיק קסנטן, יש להשתמש במסטיק ירקות זה העשוי מפולי גואר בכמויות קטנות מאוד.
כדי למזער כל סיכון לזיהום צולב עם מוצרים אלה, חפש הסמכה ללא גלוטן על האריזה.
סיכום
כמה חומרי עיבוי ללא גלוטן הם בעלי טעם ניטרלי ויכולים להחליף את עמילן התירס ברוב המתכונים.
בשורה התחתונה
עמילן התירס נגזר מתירס, דגן ללא גלוטן באופן טבעי. מכיוון שלא נדרשים מרכיבים אחרים להכנתו, הוא בדרך כלל ללא גלוטן.
עם זאת, עמילן תירס מסוים עשוי להכיל כמויות קורט אם הוא יוצר במתקן שמייצר גם מוצרים המכילים גלוטן.
כדי לקבוע אם עמילן התירס שלך נטול גלוטן, ודא שרשימת המרכיבים אינה מכילה אלא תירס או עמילן תירס. עליכם לבחור גם מוצרים מוסמכים ללא גלוטן.
לחלופין, תוכלו להשתמש בחומרי עיבוי אחרים ללא גלוטן כמו ג'ל זרעי פשתן או אבקת שורש במקום במקום עמילן התירס. אם אתה רגיש לגלוטן, עדיף לחפש תווית ללא גלוטן גם על מוצרים אלה.